Over Podium X

Podium X was een gratis toegankelijk maandelijks evenement, waar publiek kon kijkluisteren naar beginnende en gevorderde podiumdichters, kleinkunstenaars, cabaretiers en muzikanten. 

Op dit moment zoek ik, Alexander Franken een nieuwe locatie in Den Haag om een evenement te organiseren.

Als u iets weet of vragen heeft neem dan gerust contact met mij op op http://www.alexanderen.nl/contact/

Dank.

NB: de facebookgroep is nog actief

 

 

 

Voor artiesten is Podium X bijzonder geschikt om op te treden voor een geïnteresseerd publiek, om een boek of cd te presenteren, om nieuw materiaal uit te proberen, of voor het zetten van de eerste podiumschreden. En natuurlijk om andere artiesten en kunstenaars te leren kennen.

Geprogrammeerd deel
Voor het geprogrammeerde deel kunnen artiesten zich vooraf aanmelden (via contact). Zij krijgen dan 15 tot 20 minuten speeltijd. Aanmelden kan hier 

Open X (open deel)
Naast het geprogrammeerde deel kent Podium X  ook een open deel waarvoor deelnemers zich ter plaatse kunnen aanmelden. De speeltijd voor het open podium bedraagt maximaal 5 minuten.

Techniek
De techniek wordt gedaan door Harold Verra.

Standaard aanwezig is: 
PA met drie microfoons en statieven
mixer 8 kanalen 
stageblock 8 in, of 4 in 4 out

Instrumenten dienen door de artiesten zelf meegenomen te worden.

Onkostenvergoeding 
Podium X kent geen onkostenvergoedingsregeling

De toegang is gratis.

Geschiedenis
Podium XPodium X ontstond in 2008 nadat Pim Karhof en ik besloten hadden om te stoppen met het open podium OpStaan dat 5 jaar bestond. Eind 2016 veranderde Café Momfer de Mol van eigenaar. De nieuwe eigenaar besloot niet verder te willen met Podium X. Sinds september 2017 wordt Podium X maandelijks georganiseerd in Café de Steegh, Noordeinde 14 A in Den Haag

Aan Podium X werkten mee:

Alexander Franken              organisatie & presentatie

Bart Richter                          techniek
René Secrève                        beeld

Wat anderen er van vinden

Wouter van Heiningen:
Op 16 februari 2011 droeg ik voor de eerste keer voor bij Podium X, ik was nog redelijk nieuw op het gebied van de voordrachtspoëzie maar de prettige setting, het vriendelijke publiek en vooral de ontwapenende presentator Alexander Franken maakte dat ik dat kleine beetje nervositeit dat ik nog had al snel vergeten was. Ik herinner me de ongedwongen sfeer, de afwisseling in genres (muziek, poëzie, cabaret) en ben onder de indruk dat dit kleinschalige podium nog altijd bestaat en floreert. Alexander heb ik in de jaren die volgde al vele malen mogen tegenkomen, uitnodigen en nog steeds weet hij te verrassen. Podium X, een grote aanrader.

MC Ellen:
Heel gezellig, intiem samenzijn. Laagdrempelig voor de beginner, leuk als je iets nieuws wil uitproberen. Hele fijne sfeer.

Olax Torkson:
Ik dacht: gezellig
Maar ik vond er geen zak aan
Volgende maand weer!

Hoss Wilstra:
Podium X is de verrassing van wie er op het podium staat. In harmonie met elkaar.en vooral ook aan elkaar geknoopt door Alexander Franken.
Een lange smalle ruimte. Stoeltjes met publiek.
Je kunt je boven, of buiten even terugtrekken. Wanneer je even met klamme handen, onder spanning staat. Dan mag jij iets uitvoeren en wordt geholpen door de techniek van Harold Vera. Je ontdekt nog een paar hakkeltjes, maar het publiek laat er niks van merken. Waarna wordt afgesloten met een staande ovatie, door de mensen aan de Bar.
Na jouw optreden wórd je direct herkend door de eigenaar. Dat is mijn ervaring met Podium X in café de Steegh.